Кулінарія

Три смачних закуски з помідорів. Літній салат, закуска до шашлику і помідори з соєвим соусом

Для любителів помідорів, я підготувала три рецепти простих закусок або салатів.

Салат “Літній настрій”

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений – за смаком

Приготування:

  1. Помідори нарізати часточками.
  2. Зелень подрібнити і відправити до помідорів.
  3. Цибулю нарізати півкільцями тоненько і теж відправити до помідорів.
  4. Змішати масло, оцет, сіль і перець. Добре перемішати.
  5. Додати заправку до овочів і перемішати.
  6. Салат готовий.

Салат з помідорів з соєвим соусом

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – 2 гілочки
  • Соєвий соус класичний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений – за смаком

Приготування:

  1. Помідори нарізати часточками.
  2. Петрушку подрібнити і додати до помідорів.
  3. В окремому посуді змішати соєвий соус і подрібнений часник. До заправки додати перець за вашим смаком.
  4. Можна посолити, але пам’ятайте, що соєвий соус солоний.
  5. Все добре перемішати.
  6. Заправляємо салат соусом і перемішуємо.
  7. Все готово, приємного апетиту.

Закуска з помідорів до шашликів

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста (краще червоний) – 2 шт.
  • Кріп свіжий – 1 пучок
  • Часник – 2 зубчики (можна більше)
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Помідори нарізати часточками.
  2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
  3. Часник подрібнити.
  4. Кріп дрібно нарізати.
  5. У миску кладемо помідори, посипаємо їх часником, а потім посипаємо кропом. Зверху кладемо шар цибулі.
  6. Змішуємо оцет і рослинне масло, солимо, перчимо, додаємо цукор. Добре перемішуємо.
  7. Поливаємо заправкою помідори.
  8. Закриваємо помідори харчовою плівкою і відправляємо в холодильник настоятися.
  9. Добре дати закуски постояти ніч, можна навіть добу.
  10. Перед подачею акуратно перемішати, щоб не пошкодити часточки.
  11. Закуска до шашлику готова.